Setari Cookie-uri

Vaccinul antigripal reduce cu 90% riscul de imbolnavire

Gripa este o amenintare pentru fiecare dintre noi, dar in special pentru categoriile foarte vulnerabile: copiii, adultii care sufera de boli cronice sau alte afectiuni, batranii și gravidele.

Comunicat de presa

Conform Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, in saptamana 5-11 noiembrie 2012, au fost inregistrate 75.991 cazuri de infectii respiratorii la nivel national, in crestere fata de saptamana precedenta.

vaccinul antigripal si gripa in Romania Avand in vedere racirea vremii, ne asteptam ca numarul infectiilor respiratorii si al gripei sa creasca. Pentru a preveni acest fenomen, este important ca populația sa ia in calcul ideea vaccinarii antigripale. Aceasta este cea mai sigura metoda de protectie impotriva gripei, eficienta pentru oameni din punct de vedere al costurilor si in acelasi timp cel mai bun mod de a-si mentine calitatea vietii la acelasi nivel”, a declarat dr. Alexandru Rafila, Secretar de Stat, Ministerul Sanatatii.

Gripa este o amenintare pentru fiecare dintre noi, dar in special pentru categoriile foarte vulnerabile: copiii, adultii care sufera de boli cronice sau alte afectiuni, batranii și gravidele. Pentru acestia, gripa poate produce complicatii severe si de aceea este important ca ei sa se vaccineze. Vaccinul reduce cu 90% riscul de imbolnavire in cazul copiilor si al adultilor sanatosi si cu pana la 60% riscul de complicatii in cazul batranilor si al bolnavilor”, a declarat Victor Oslavszky, Seful biroului pentru Romania al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Citește și:

In Romania, statisticile CNSCBT arata ca peste 70% dintre cazurile de imbolnavire cu infectii acute respiratorii si gripa declarate din octombrie si pana in prezent s-au inregistrat in randul copiilor cu varste intre 0-14 ani, 26% in randul populatiei adulte si aproximativ 3% in randul batranilor.

Dozele de vaccin antigripal achiziționate de Ministerul Sanatații sunt disponbile gratuit populației prin intermediul cabinetelor medicilor de familie si al spitalelor din intreaga țara. Acestea sunt destinate cu prioritate categoriilor de risc. Cu toate acestea, intreaga populatie trebuie sa ia in considerare vaccinarea, mai ales ca la randul lor, cei infectati pot transmite virusul si celorlalți”, a adaugat dr. Alexandru Rafila.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.