Comunicat de presa

Studiul ”National Happiness” a fost realizat de Novel Research, Arsenoaiei&Matasel si Strategescu punct ro cu suportul The Happiness Initiative and Personality and Well-Being Laboratory de la San Francisco State University si a fost efectuat in perioada septembrie - octombrie 2012 pe un esantion national de 1.002 respondenti, populatie urbana activa (intre 18 si 64 de ani).

Studiul segmenteaza populatia Romaniei in 5 categorii: Nevoiasii, In cautarea drumului, Familistii, Carieristii, Echilibratii si implinitii (descrierea lor in nota pentru editori)

Din aceste categorii Nevoiasii si cei In cautarea drumului se percep ca avand o stare de sanatate precara, autoevaluare bazata probabil pe lipsa bunastarii financiare precum si pe insatisfactia legata de statutul ocupational.

Persoanele din segmentele Familisti, Carieristi si Echilibrati si impliniti sunt preocupati activ de starea lor de sanatate, fiind insa nemultumiti de sistemul public de sanatate. Doar 30.3% dintre romani sunt multumiti de accesul la servicii medicale (cum ar fi doctori, spitale si clinici).

Romanii se percep ca fiind plini de energie – 48,7% declara ca in cursul ultimei saptamani (in perioada efectuarii sondajului) au avut multa sau foarte multa energie, in timp ce doar 15,7% s-au simtit fara energie.

Foto: Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: