Setari Cookie-uri

Ce cautari medicale fac romanii pe Internet

Revista online Das Cloud lanseaza Macroscop, primul proiect de data journalism din Romania.

Comunicat de presa

- cum arata fisa medicala a romanului in ultimii 3 ani, asa cum se desprinde ea din cautarile medicale facute pe internet?
- presa influenteaza puternic interesul utilizatorilor de internet pentru anumite afectiuni
- sistemul de sanatate ar putea folosi aceste informatii pentru interventii punctuale in comunitati izolate, fara acces permanent la servicii medicale

studiu statistic medical

Revista online Das Cloud si X3 lanseaza primul proiect de data journalism din Romania. Proiectul-experiment a adus laolalta o echipa de jurnalisti, designeri si programatori care au analizat, dupa un proces ce a cumulat mai mult de 450 de ore de munca, evolutia celor mai populare cautari medicale facute de romani pe Google in ultimii 3 ani.

Dupa ce au fost investigate cateva sute de cuvinte cheie din registrul medical, 14 s-au desprins prin interesul mare ce le-a fost acordat de catre inetrnautii romani in anumite perioade din cei 3 ani analizati. Acestea sunt: analize medicale, capusa, colon help, gripa porcina, helicobacter pylori, hepatita C, lupus, meningita, muscatura de capusa, pancreatita, pojar, rujeola, scolioza, zona zoster.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.