Comunicat de presa
De asemenea, intr-o masura mai mare decat alte categorii de varsta, persoanele trecute de 50 de ani au ca motivatie in tinerea postului si beneficiile pe care alimentatia o are asupra sanatatii (37%).
Postul, cheltuieli mai mari pentru mancareIn timpul postului, mai mult de trei sferturi dintre cei care postesc consuma mai des decat in perioade obisnuite legume, salate sau fructe proaspete. Dulceata, gemurile, mierea, precum si conservele de legume sunt mai des consumate in aceasta perioada de mai mult de doua treimi dintre cei care tin post. De asemenea, produsele care inlocuiesc alimentele de origine animala sunt si ele la mai mare cautare in aceasta perioada (pate vegetal, soia, cascaval vegetal). In perioada postului, patru din zece romani care tin post gatesc acasa mai mult decat de obicei.
Femei vs. barbatiPostul Pastelui este tinut de 42% dintre romanii cu varsta de peste 14 ani, femeile fiind preocupate intr-o mai mare masura decat barbatii sa pastreze acest obicei. Jumatate (50%) dintre femeile din Romania tin post de Paste, iar in ceea ce ii priveste pe barbati, o treime are acest obicei. De asemenea 34% dintre femeile care postesc reusesc sa-l tina integral, in timp ce numarul barbatilor este mai mic (18% dintre barbatii care tin post).
Foto@Shutterstock.com
Spune-ti parerea!