Setari Cookie-uri

1,4 milioane de noi cazuri de cancer mamar, anual

Alege sa nu faci parte din statistici ! Alatura-te celei de-a treia editii a campaniei despre cancerul de sân "Nu am facut destul" si afla cum sa previi aceasta afectiune

Comunicat de presa

HER 2 pozitiv, una dintre cele mai agresive forme de cancer

Neoplasmul mamar este cel mai frecvent tip de cancer in randul femeilor la nivel global, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. In fiecare an, aproximativ 1,4 milioane de cazuri noi sunt diagnosticate in lume, cu mai mult de 400.000 decat intreaga populatie feminina declarata a Bucurestiului! Iar peste 450.000 de femei mor anual din cauza acestei boli1.

O forma deosebit de grava a cancerului mamar este cel de tip HER2-pozitiv2, pentru care, pana in urma cu 15 de ani, nu exista tratament tintit. HER 2, aflat pe suprafata anumitor celule canceroase, este un receptor pentru un anumit factor de crestere, denumit factor epidermal uman.

cancer mamar statistici campanie

Acesta se dezvolta in mod natural in corp, iar atunci cand se ataseaza de receptorul HER 2, stimuleaza celulele (in acest caz, canceroase) sa se dezvolte si sa se multiplice excesiv. In cancerul mamar de tip HER2-pozitiv, pe suprafata celulelor canceroase sunt prezente cantitati mari ale factorului de crestere epidermal uman 2. Aproximativ 15-20% din cazurile de cancer mamar au pozitivitate HER 23. Pentru femeile diagnosticate cu cancer mamar, testarea HER 2 este indicata si gratuita.

Citește și:

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) si Liga Romana de Cancer continua si in acest an in luna octombrie campania de informare despre cancerul de san “Nu am facut destul”, cu mesajul: “Acum e randul tau sa ai grija de mama ta!”.

In mod exceptional, Eduard Mihai Andreianu, alias CRBL, precum si actorii Dan Bordeianu si Toma Cuzin (din sitcomul “Las Fierbinti”), ambasadorii campaniei din acest an, au dorit sa transmita mesajul campaniei alaturi de mamele lor. Cele trei vedete atrag astfel atentia asupra cresterii riscului de cancer de san odata cu inaintarea in varsta.

"Suntem cu adevarat fericiti sa putem transmite acest mesaj tuturor femeilor din Romania, incepand cu cele care ne-au dat viata: dragele noastre, asa cum voi ati avut grija de noi, asa ne revine si noua sarcina sa va purtam de grija si sa va invitam la un control! Va rugam sa nu va neglijati sanatatea! Cancerul de san este o afectiune teribila, care, din fericire, depistata la timp, poate fi vindecata. Va multumim ca existati in vietile noastre si va promitem ca vom fi intotdeauna alaturi de voi, si la bine, si la rau", au declarat Cuzin Toma, CRBL si Dan Bordeianu.

Citește și:

    Foto@Depositphotos

    Vizionare placuta


    Kudika
    18 Octombrie 2013
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.