Setari Cookie-uri

1,4 milioane de noi cazuri de cancer mamar, anual

Alege sa nu faci parte din statistici ! Alatura-te celei de-a treia editii a campaniei despre cancerul de sân "Nu am facut destul" si afla cum sa previi aceasta afectiune

“<Acum e randul tau sa ai grija de mama ta!> - este mesajul nostru din acest an. Este timpul sa o sustinem pe cea mai draga femeie din viata noastra, care ne-a fost la randul ei alaturi de-a lungul vietii. Acum ea se afla la varsta cand este mai expusa riscului de imbolnavire. Cancerul de san este mai frecvent in randul doamnelor de peste 45 de ani, ca urmare a schimbarilor prin care trece o femeie. Sa avem grija de mamele noastre si sa le daruim, macar in aceasta luna, o mamografie! Costurile sunt minime, iar faptul ca le stim sanatoase pe cele mai importante femei din viata noastra este de nepretuit”, a declarat Cezar Irimia, presedintele FABC, in cadrul conferintei de presa care a marcat Luna de Lupta Impotriva Cancerului de San.
Recomandata de Institutul National de Cancer din SUA dupa varsta de 40 de ani, mamografia este o analiza care ajuta la depistarea neoplasmului mamar in absenta simptomelor clasice de boala (dureri, modificari la nivelul pielii, scurgeri) si a nodulilor.

Citește și:

“Aceasta analiza ajuta si la detectarea microcalcifierilor, care pot indica prezenta unui cancer mamar. Detectarea precoce a neoplasmului mamar creste sansele de reusita a tratamentului. Rezultate a diferite studii clinice arata ca mamografia poate ajuta la reducerea semnificativa a deceselor cauzate de cancer de san intre varstele 40 si 70 de ani, in special dupa varsta de 50 de ani. Chiar si atunci cand rezultatele analizei sunt favorabile, noi recomandam repetarea ei la fiecare 1-2 ani”, a subliniat medicul Stefan Curescu, medic primar oncologie, la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta din Timisoara.

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.