Comunicat de presa
Rezultatele studiului pot fi explicate prin faptul ca un consum moderat de bere poate avea un rol in stimularea producerii „colesterolului bun” (colesterolul HDL), conducand astfel la reducerea riscului de aparitie a bolilor coronariene.
„Nu este pentru prima data cand se vorbeste despre posibilele efecte ale consumului moderat de bere asupra sanatatii inimii. Acest studiu insa scoate foarte bine in evidenta diferenta dintre actiunea „colesterolului bun” (HDL) si cea a „colesterolului rau” (LDL). Daca primul ne protejeaza, actionand ca un aspirator de colesterol in exces, cel din urma este daunator, depunandu-se pe peretii vaselor de sange. O cantitate suficienta de „colesterol bun” in organism ne protejeaza impotriva bolilor de inima.”, declara Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
In ceea ce priveste rezultatele studiului realizat de cercetatorii israelieni , la 21 dintre cele 24 de persoane din grupul celor care consuma moderat bere au fost identificate modificari pozitive ale nivelul compozitiei chimice a sangelui, modificari asociate cu un risc scazut de aparitie a bolilor cardiace, lucru ce nu s-a intalnit si in cazul persoanelor care au consumat doar apa. Aceste modificari au constat intr-o reducere a nivelului “colesterolului rau” si o crestere a “nivelului colesterolului bun”, precum si intr-o crestere a nivelului de atioxidanti.
Foto: bere beneficii @Shutterstock.com
Spune-ti parerea!