Setari Cookie-uri

(P) Ce sa faci cand te simti obosit si cu un nivel scazut de energie?

Multi dintre noi ne informam despre importanta alimentatiei, a calitatii si ponderii alimentelor pe care le introducem in corp, felul in care le combinam, proportia justa intre glucide, proteine, lipide, minerale, fibre si carbohidrati etc... Gasim mii de diete si retete pentru a avea un corp mai sanatos si pentru a capata mai multa energie.

IV. “Focul” sau Emotia

Este combustibilul psihicului nostru, ea ne da energia de a face sau nu diverse lucruri, de a ne misca lejer sau greoi prin viata. Trairea emotionala ne coloreaza activitatile si contactele interumane, generand armonie sau conflict, eficienta sau esec.

14. Zambeste. Generezi sentimente placute in ceilalti si te simti si tu diferit. Memoria celulara asociaza o emotie pozitiva acestui gest si poate fi suficient sa zambesti fara motiv pentru a-ti schimba starea. Cercetatorii au descoperit existenta neuronilor-oglinda in creierul nostru, acestia fac ca noi sa “oglindim”, preluam imediat in fiinta noastra starea unei persoane. De aceea emotiile sunt contagioase.

15. Inchide ochii si zambeste corpului tau. Imagineaza-ti cum fiecare celula are un chip zambitor si toate zambesc la unison ca intr-o frumoasa simfonie. Exista o straveche practica taoista, “tehnica zambetului interior”, ce si-a dovenit efectele binefacatoare de demult.

Citește și:

16. Tehnica “arderii” emotiilor si gandurilor negative. Scrie-ti traile si gandurile negative asociate lor pe o mica foaie de hartie, seteaza-ti ferm intentia de a te elibera de ele si arde acesta foaie cu o lumanare. Contempla arderea lenta si traieste sentimentul de eliberare. Focul are efecte terapeutice purificatoare. Ne insoteste in pesteri si paduri, ajutandu-ne sa ne incalzim, sa ne protejam de animale periculoase sau sa ne preparam hrana. Efectele binefacatoare ale focului sunt inscrise in paleocortex (partea straveche a creierului nostru). El exercita un efect hipnotic si nu intamplator e folosit in majoritatae ceremoniilor spirituale din intreaga lume.

17. Contemplarea unei lumanari ajuta la relaxarea mentala. Poti sa iti imaginezi acelasi proces in care arzi tot ce ai dori sa elimini din viata ta. Efectul este linistitor si calmant.

Citește și:

18. Cultiva-ti emotiile pozitive ancorandu-le prin imagini placute pe care sa le ai la indemana, prin mesaje inspirante, motivationale. Avem capacitatea de a alege ceea ce simtim, de a repeta si fixa in structura noastre psihica trairi pe care ne dorim sa le permanentizam .

Intr-o lume atat de solicitanta si agitata e important sa ne alocam momente pentru noi insine, spatii pentru suflet, in care sa ne ingrijim fiinta si corpul. Fa-ti acest obicei, si descopera care sunt metodele care functioneaza pentru tine! “Retetele” sunt personale si le gasesti prin observare de sine, nu prescrise de doctor. Realizeaza-ti propriul “kit al seninatatii” de obiecte si practici personale.
Si nu te lua prea in serios. Viata poate fi un joc, in care diferite personaje jongleaza cu diverse obiecte, activitati, intalniri... Zambeste-i vietii si respira cu toate celulele

Citește și:

MagneVie Express asigura un aport de 150 mg de magneziu si 0,7 mg de vitamina B6. Citratul de magneziu din compozitie este o sare organica, cu grad ridicat de solubilitate care este asimilata foarte bine de organism. MagneVie Express nu contine zahar si, astfel, poate fi utilizat si de catre persoanele cu diabet zaharat. In plus, nu contine nici glucoza, gluten, lactoza, proteine din lapte sau conservanti, aliniindu-se celor mai recente tendinte in alimentatie. Cu gust placut de lamaie, MagneVie Express este usor de administrat, fara a necesita apa, datorita formei de granule orodispersabile care se dizolva direct pe limba. MagneVie Express este recomandat adultilor si adolescentilor (1-2 plicuri pe zi), dar si copiilor cu varste de peste 6 ani (1 plic pe zi). Este disponibil in farmacii in cutii cu 20 de plicuri unidoza.

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.