Setari Cookie-uri

17 Noutati Sanatoase!

Asa cum v-am obisnuit, de fiecare data cand apar noutati ce ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si frumusetea ne straduim sa va informam cu privire la acestea. Asadar au fost lansate cateva produse pe piata despre care merita sa aflati.

Mancare sanatoasa intr-o economie nesanatoasa

In aceasta perioada, ne uitam mai des la cat de mult cheltuim pe mancare si pare aproape imposibil sa mentii o dieta sanatoasa cu un buget restrans, mai ales in apropierea sarbatorilor. In acelasi timp, sa nu uitam ca cele mai multe dintre alimentele mai ieftine – alimente cu amidon, zahar sau grasimi – sunt mai putin hranitoare decat fructele, legumele foarte bogate in proteine.
Exista totusi solutii pentru a manca sanatos si intr-o economie nesanatoasa, iar Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education in cadrul Herbalife Ltd. si membru in „Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA) ne dezvaluie trei solutii de baza pentru a ne mentine in forma.
- Fii vegetarian pentru o saptamana. Combinand boabe de porumb, falose verde, mazare sau linte este o metoda ieftina de a include proteine in alimentatie. Adauga condimente pentru o aroma in plus. Prepara linte condimentata cu orez brun sau supa de fasole neagra picanta cu paine sau lipie din malai. Completeaza meniul cu salata sau fructe.
- Fara fast-food. Un shake proteic cu lapte si fructe poate furniza mai multe elemente nutritive pentru mai putini bani, decat alegerile tip fast-food.
- Provizii congelate. Fructele si legumele congelate sunt la fel de hranitoare ca si cele proaspete, sunt cazuri in care prin congelare sunt pastrati mai multi nutrienti pentru ca alimentele sunt procesate imediat dupa recoltare. Si este mult mai ieftin sa iti faci propriile provizii de legume si fructe congelate.
Nu lasa portofelul subtire sa iti ingroase talia. Cu un plan de-acasa, poti sa ai grija de buget la cumparaturi si in acelasi timp sa te intorci acasa cu alimente sanatoase.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.