Setari Cookie-uri

Vaccin impotriva cancerului de san

Vaccinurile sunt utilizate in scopul de a spori reactivitatea organismului la o infectie, pentru a prezenta sistemului imun un anumit tip de virus, microb sau bacterie intr-o cantitate mica invatand corpul uman sa lupte impotriva infectiei.

Alti cercetatori incearaca sa imbunatateasca activitatea limfocitelor T, niste celule responsabile cu imunitatea, incercand sa creeze niste “super-ceulele-T” care sa poata lupta mai mult timp si mai aprig impotriva celulelor canceroase.

Desigur, ramane varianta radioterapiei si chimioterapiei, insa din pacate pentru oameni este greu de obtinut rezultate semnificative fiindca experienta a dovedit: rezultatul dorit nu se obtine decat atunci cand organismul este efectiv “intoxicat” cu citostatice. O cantitate suficient de mare de citostatice care sa “intoxice” un organism de aproximativ 60 de kilograme ar fi fatala.

Vaccinul anti-cancer de san este inca in studiu si nu a fost inca aprobat de FDA, insa cercetatorii sunt optimisti in privinta sa. Revistele de specialitate din strainatate au publicat deja stiri conform carora vaccinul pare a fi sigur. Daca va fi aprobat de catre FDA, vaccinul va fi disponibil si in afara trialurilor clinice.

Un lucru este sigur: cercetatorii nu dorm. Studii clinice sunt permanent in desfasurare. Este imposibil ca atatea capete luminate sa nu descopere intr-un final leacul secolului. Problema este ca din pacate multi bolnavi nu vor apuca sa beneficieze de aceste leacuri.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.