Setari Cookie-uri

Romania - model de buna practica in planificarea familiala

Peste 80% din populatia Romaniei din mediul rural acceseaza serviciile de baza de sanatatea reproducerii si planificare familiala

Prin campaniile naionale i locale de informare, educare i comunicare s-a urmrit schimbarea mentalitii femeilor privind contracepia i informarea acestora privind distribuia de contraceptive gratuite. Campaniile au inclus o serie de activiti, precum: conferine de pres, realizarea i distribuirea de materiale informative in comunitate, inclusiv in fabrici, parcuri, supermarketuri, targuri, blocuri din cartiere srace, aciuni de informare a decidenilor la nivel local si concursuri pentru jurnaliti. In sesiunile de educaie s-au utilizat instrumente inovatoare: „tblia magnetic”, mini-serialul “Femei adevrate”, difuzat de ctre TVR si statiile locale de televiziune.

Succesul programului Iniiativa pentru Sntatea Familiei a rezultat ca urmare a parteneriatului cu Ministerul Sntii Publice, organizaii neguvernamentale cheie: Societatea de Educaie Contraceptiv i Sexual (SECS), Population Services International Romania (PSI), Institutul Est-European de Sntatea Reproducerii (IEESR), Asociaia Roman Anti-SIDA (ARAS), Fundaia Tineri pentru Tineri (TnT), precum i coordonrii cu ali donatori, in special Fondul Naiunilor Unite pentru Populaie (UNFPA).

Ins, in i mai mare msur, programul s-a derulat cu succes datorit oamenilor care s-au implicat in program, ca specialiti sau beneficiari: “Trebuie s mrturisesc c la inceput am privit cu reticen acest program..., dar apoi pe msur ce intrunirile se succedau, am constatat ca nu tiam chiar atat de multe pe cat credeam i c informaiile pe care le primeam erau foarte utile. ....Pe mine acest program m-a invat s discut deschis despre problemele mele, fapt care m-a ajutat s rein i s contientizez informaia primit, de aceea, a vrea s mulumesc in numele meu i al colegelor mele celor care au gandit acest program” Elena (beneficiar a activitilor derulate in Bacu).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.