Setari Cookie-uri

Decriptarea genomului fungus-lui responsabil de aparitia matretii

Cercetatorii P&G Beauty, compania producatoare a samponului antimatreata Head&Shoulders, au decriptat genomul unuia dintre cele mai mici organisme fungice, Malassezia globosa, responsabila de aparitia matretii.

Familia de fungi Malassezia determina un numar mare de afectiuni, mai ales persoanelor cu sistem imunitar scazut, aici fiind inclusi sugarii si cei care sufera de boli de autoimunitate. Aceasta familie de ciuperci determina de asemenea si aparitia alergiilor respiratorii si ale pielii.

Pe langa implicatiile legate de afectiunile umane, aceasta descoperire are implicatii si in domeniul agriculturii a Malassezia este cea carea determina diverse boli la porumb, grau si alte culturi importante pentru alimentatia mondiala. Studii comparative la nivelul genomului sunt in plina derulare, ceea ce ar putea duce la noi strategii pentru gestionarea acestor boli adiacente ale culturilor.

''Ceea ce a inceput ca un efort de a dezlega mecanismul din spatele matretii a deschis usile oamenilor de stiinta pentru realizarea si dezvoltarea tratametelor pentru matreata si multe alte afectiuni legate de fungus-ul Malassezia'' a declarat James Schwarts, Doctor Cercetator in cadrul P&G Beauty''. Aceste descoperiri au fost posibile datorita colaborarii dintre numeroase institutii si experti in domeniu, si suntem extrem de incantati ca acestea pot fi de ajutor in multiple discipline si specialitati''.

Rezultatele complete ale secventei genomului Malassezia globosa sunt publicate in editia online a ''Proceedings of the National Academy of Sciences''.

Pentru mai multe informatii despre cercetarile intreprinse asupra genomului Malassezia globosa sau despre P&G Beauty va rugam sa accesati site-ul web www.pgbeautyscience.com.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.