Setari Cookie-uri

25 Noutati in Sanatate!

Asa cum v-am obisnuit, de fiecare data cand apar noutati ce ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si frumusetea ne straduim sa va informam cu privire la acestea. Asadar au fost lansate cateva produse pe piata despre care merita sa aflati.

Preventia cardiovasculara in actualitate
Presedintele Societatii Romane de Cardiologie considera ca adoptarea Declaratiei de la Barcelona reprezinta inca un pas important in lupta de prevenire a bolilor cardiovasculare si anunta ca organizatia pe care o conduce si Ministerul Sanatatii au un program de screening la nivelul medicului de familie, pentru depistarea riscului de boala cardiovasculara, care ar putea fi demarat in 2010.
Cele mai mari pericole pentru boala de inima sunt hipertensiunea arteriala, nivelul crescut al colesterolului rau, fumatul, sedentarismul si comportamentul alimentar nesanatos.

Dieta joaca un rol esential in prevenirea afectiunilor cardiovasculare

In conformitate cu normele institutelor internationale de sanatate si cu studiile recente, pentru o sanatate optima se fac urmatoarele recomandari privind calitatea grasimilor din alimentatie, pentru populatia din intreaga lume, incepand cu varsta de doi ani: grasimile pot asigura pana la 30-35 la suta din aportul zilnic de energie; grasimile saturate nu trebuie sa depaseasca 10 la suta din aportul caloric zilnic; grasimile esentiale polinesaturate (omega 6 si omega 3) trebuie sa contribuie cu 6-10 la suta din aportul caloric zilnic; consumul de grasimi trans nu trebuie sa depaseasca unu la suta din aportul caloric zilnic, iar restul pana la 35 la suta sa fie asigurat de grasimile mononesaturate.

Citește și:

Astfel, pentru a preveni afectiunile cardiovasculare trebuie redus consumul grasimilor saturate si trans, cum sunt untul, branzeturile si laptele grase, carnea grasa sau produsele prajite in grasimi animale. In schimb, acestea ar trebui inlocuite cu produse cu continut scazut de grasimi saturate, dar bogate in grasimi nesaturate si grasimi esentiale polinesaturate. Este vorba despre produse precum uleiurile vegetale de floarea-soarelui, soia, rapita, masline, produsele obtinute din acestea, margarinele tartinabile superioare, maionezele de calitate, fructele, legumele si pestele gras.

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.