Setari Cookie-uri

Niciun caz de gripa confimat pana in prezent in Romania

In cadrul sistemului de supraveghere si control al gripei si infectiilor acute respiratorii, in perioada 1 octombrie 2007- 31 decembrie 2007, la nivel national s-au inregistrat :

2. Copii bolnavi nu vor fi trimisi in colectivitati - gradinite, scoli

3. Evitarea deplasrii in spații deschise și a expunerii la frig, precum si evitarea supraaglomerarilor umane. In cazul in care este necesar deplasarea in spații deschise atunci este recomandat folosirea de mijloace de protectie adecvate(cciuli, mnuși etc) si evitarea accidentarilor care pot determina fracturi, luxatii sau entorse.

4. Consumul unei alimentații bogat in proteine și grsimi nesaturate, fructe, legume

5. Evitarea consumului de bauturi alcoolice.

6. Persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cardiace si respiratorii, vor evita deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii acestora in conditii de temperaturi sczute.

8. Inclzirea corespunztoare a locuințelor și spațiilor inchise de locuit și evitarea utilizrii instalațiilor improvizate care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

9. Evitarea expunerii prelungite a extremitților la temperaturi sczute, care poate duce la degerturi. In acest caz este recomandat consularea unui medic si este de evitat automedicația.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.