Setari Cookie-uri

Un plus pentru sanatatea noastra

Ministerul Sanatatii Publice are ca obiectiv prioritar si permanent imbunatatirea starii de sanatate a populatiei si realizarea unui sistem de sanatate modern si eficient, compatibil cu sistemele de sanatate din Uniunea Europeana, pus permanent in slujba cetateanului.

Ministerul Sntii Publice are ca obiectiv prioritar i permanent îmbuntirea strii de sntate a populaiei i realizarea unui sistem de sntate modern si eficient, compatibil cu sistemele de sntate din Uniunea Europeana, pus permanent în slujba ceteanului.

Dezvoltarea, modernizarea infrastructurii furnizorilor de servicii medicale i dotarea acestora cu aparatur/echipamente medicale i mijloace de transport specifice constituie de asemenea o prioritate, urmrind, în principal, cresterea eficientei si calitatii actului medical prestat, cresterea satisfactiei pacientilor, motivarea personalului medical, precum si imbunatatirea indicatorilor de activitate ai spitalelor.

În acord cu aceste obiective este i programul de dezvoltare a chirurgiei laparoscopice în România.

Programul este rodul colaborrii dinte Comisia pentru specialiti chirurgicale din MSP i Asociaia Român pentru chirurgie endoscopic.

În cadrul acestui program au fost achiziionate:

- 60 de seturi de chirurgie laparoscopic de ultim generaie destinate interveniilor chirurgicale

i

· 9 simulatoare bazate pe realitatea virtual pentru instruirea medicilor chirurgi în utilizarea acestor tehnici moderne.

Intreaga investiie a fost fcut cu bani de la bugetul MSP i se ridic la aproximativ 7 milioane de euro.

· Astfel de aparatur nu a mai fost achiziionat în România dinainte de anul 2000. Aparatura existent astzi în ar este expirat fizic i moral, ceea ce duce la diminuarea siguranei interveniei. De asemenea, uzura moral face imposibil achiziionarea de piese de schimb deoarece nu se mai fabric.

Programul i implicit investiia au la baz o evaluare a comisiei i a asociaiei pentru chirurgie endoscopic.

Concluziile evalurii sunt extrem de gritoare:


· Ponderea interveniilor laparoscopice în România este de 20% din totalul operaiilor , comparativ cu 50-70% cât este în rile UE

· Aceste intervenii au beneficii mari pentru pacieni – vindecare mai rapid, diminuarea durerii postoperatorii, reducerea complicaiilor i a recuperrii
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.