Setari Cookie-uri

Un plus pentru sanatatea noastra

Ministerul Sanatatii Publice are ca obiectiv prioritar si permanent imbunatatirea starii de sanatate a populatiei si realizarea unui sistem de sanatate modern si eficient, compatibil cu sistemele de sanatate din Uniunea Europeana, pus permanent in slujba cetateanului.

· Din punct de vedere financiar aceste intervenii au avantajul c reduc durata de spitalizare, scad costurile de tratament postoperatoriu pentru c recuperarea se face în timp mai scurt, reduce perioada de incapacitate tenporar de munc a pacientului

Un calcul simplu fcut de specialiti arat c durata medie de spitalizare dup o intervenie laparoscopic se diminueaz cu 3 zile. La 100.000 de astfel de operaii se poate face o economie de aproape 15 milioane de euro, bani care se pot folosi în alte scopuri de ctre sistem, în sistem.

Coordonarea tiinific a programului, evaluarea performanei i rezultatelor obinute prin acest metod revine Asociaiei Române pentru chirurgie endoscopic. Tot Asociaia se va ocupa i de pregtirea profesional a chirurgilor.

Va fi intocmit registrul naional de chirurgie laparoscopic în care vor fi inscrise toate datele referitoare la acest procedeu, monitorizând rezultatele i eficiena utilizrii acestor investiii.

Fiecare echipament de chirurgie laparoscopic are un sistem complex de stocare a datelor despre fiecare pacient i intervenia la care a fost supus, date care vor fi centralizate i valorificate în studii naionale. De asemenea, aceste date se vor putea constitui în material tiinific credibil i pe plan internaional.

Programul de dezvoltare a chirurgiei laparoscopice este înc un pas pe calea reformei calitative în sistemul sanitar : specialistul beneficiaz de dotri de ultim generaie, iar cetenii de utilitatea unor asemenea investiii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.