Setari Cookie-uri

Spune adio disconfortului abdominal

Pentru persoanele moderne, care duc o viata agitata, plina de stres si provocari, cu un regim alimentar neregulat, riscul aparitiei durerilor si crampelor abdominale este foarte mare. Aproape jumatate din populatia lumii sufera de probleme abdominale, femeile fiind mai afectate decat barbatii – 31% fata de 22%. Primele simptome apar de obicei intre 27 si 31 de ani. Solutia este Buscopan, medicamentul numarul unu in lume in tratarea problemelor abdominale, acum disponibil si n farmaciile din Romania, fara prescriptie medicala.

Pentru persoanele moderne, care duc o viata agitata, plina de stres si provocari, cu un regim alimentar neregulat, riscul aparitiei durerilor si crampelor abdominale este foarte mare. Aproape jumatate din populatia lumii sufera de probleme abdominale, femeile fiind mai afectate decat barbatii – 31% fata de 22%. Primele simptome apar de obicei intre 27 si 31 de ani. Solutia este Buscopan, medicamentul numarul unu in lume in tratarea problemelor abdominale, acum disponibil si în farmaciile din Romania, fara prescriptie medicala.

Un studiu mondial recent arata ca una din patru persoane se plange de disfunctii abdominale – ale caror simptome sunt crampele, durerile si discomfortul abdominal – mai mult sau mai putin severe. Femeile sunt afectate intr-o proportie mai mare decat barbatii – 31% fata de 22%. Primele simptome apar de obicei intre 27 si 31 de ani. Doua treimi din cei chestionati au recunoscut ca simptomele apar brusc, iar peste o treime (34,5%) au spus ca sufera cel putin o criza abdominala majora saptamanal. Suferinta este adesea insotita si de alte simptome digestive, cum ar fi diareea, constipatia, balonarea si flatulenta. In vreme ce simptomele usoare pot fi neplacute, cele severe sunt insuportabile.

Cauza problemei

In timpul digestiei normale, muschii netezi din peretele abdomenului au contractii ritmice, ca o succesiune de valuri, in procesul cunoscut sub numele de peristaltism. Aceast actiune autonoma, care face ca mancarea sa se deplaseze pe tractul digestiv, nu este in mod normal suficient de puternica pentru a fi simtit. Totusi, anumite alimente, stresul si emotiile pot afecta contractiile care in mod normal sunt usoare, provocand crampe si spasme musculare.

O varietate de factori fizici si psihici pot genera crampele, durerea abdominala si discomfortul abdominal, variind de la persoan la persoan. Printre acesti factori, cei mai frecventi sunt:

• Intoleranta la anumite alimente – s-a constatat, spre exemplu, ca produsele lactate, mancrurile iuti si cele prea grase duc la agravarea crampelor si a durerilor abdominale;
• Stresul – O viata agitata, presiuni la serviciu sau acasa pot intensifica simptomele
• Menstruatia – Schimbarile hormonale din timpul ciclului menstrual pot duce la perturbari digestive, cum ar fi balonarea, constipatia sau diareea.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.