Setari Cookie-uri

Trebuie sa stii

Oamenii din intreaga lume marcheaza Ziua Mondiala a Hepatitei.

Virusul B poate fi transmis de la persoana la persoana prin contact direct cu sangele si secretiile umane contaminate. Principalele cai de transmitere sunt contactele sexuale neprotejate, injectarea intravenoasa a drogurilor prin utilizarea in comun a acelor nesterile, folosirea instrumentelor nesterile pentru tatuaje si piercing, folosirea unor obiecte personale precum periute de dinti sau aparate de ras apatinand persoanelor infectate. Copiii nascuti de mame infectate prezinta un risc crescut de a contracta acest virus.

In lume mai mult de 350 de millioane de oameni sufera de forma cronica a bolii, iar 1 milion de oameni mor anual din cauza complicatiilor bolii.

Hepatita B este cu atat mai periculoasa cu cat rar prezinta simptome specifice. Testarea periodica si vizita la un medic specialist sunt foarte importante, mai ales ca si in Romania bolnavii pot beneficia de tratamente noi disponibile, care tin boala sub control şi cresc speranta de viata.

Citește și:

In cadrul evenimentului media, partenerii campaniei au lansat oficial şi site-ul de informare despre hepatita B - www.hepatitab.com.ro – creat special pentru publicul larg.

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.