Setari Cookie-uri

Tu stii cum sa te feresti de trichineloza?

Avnd n vedere că, n ultimele săptămni, au fost raportate mai multe focare familiale de trichineloză, precum si faptul ca, in sezonul rece, populatia consuma carne de porc din gospodaria proprie, Ministerul Sănătăţii Publice atenţionează populaţia să respecte următoarele recomandări:

Boala nu se transmite interuman.

Factorii favorizanţi ai îmbolnăvirii la om sunt reprezentaţi de:

1. Consumul cărnii de porc sau vânat neexaminată trichineloscopic.

2. Unele obiceiuri culinare: prepararea termică “în sânge”, sau consumul de preparate crude sau insuficient prelucrate termic: pastramă, cârnat uscat sau afumat, şuncă.

3. Achiziţionarea de către populaţie a cărnii din alte locuri decât centrele comerciale specializate .

4. Tăierea clandestină a animalelor.

In cazul aparitiei de simptome digestive sau oculare dupa consumul de carne de porc sau vanat, va rugam sa va prezentati de urgenta la medicul de familie.

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.