Setari Cookie-uri

Gripa reprezinta in continuare un pericol

キ P穗ă la 4 ianuarie 2009, Ministerul Sănătății a realizat, gratuit, vaccinarea antigripală pentru un număr de peste 3 milioane de persoane.

Ministerul Sănătății recomandă continuarea procesului de vaccinare impotriva gripei.

· Până la 4 ianuarie 2009, Ministerul Sănătății a realizat, gratuit, vaccinarea antigripală pentru un număr de peste 3 milioane de persoane.

Recomandarea de vaccinare antigripală este adresata in special persoanelor de peste 65 de ani, cu boli cronice si personalului medical. Acestia se pot vaccina gratuit la medicii de familie, respectiv in unitatile in care sunt angajati.

De asemenea, Ministerul Sanatatii face un apel catre medici sa recomande si sa efectueze vaccinarea antigripala, deoarece perioada utila de vaccinare se prelungeste si in saptamanile urmatoare.

La nivel national, Ministerul Sănătătții a realizat vaccinarea antigripala a unui numar de 3.032.665 de persoane, din grupele de risc stabilite conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, din care:

Citeネ冲e ネ冓:

a) 30.415 vaccinari la grupa de varsta – 0- 4 ani;

b) 139.696 vaccinari la grupa de varsta – 5- 14 ani;

c) 1.350.830 vaccinari la grupa de varsta – 15-64 ani;

d) 1.511.724 vaccinari la grupa de varsta > 65 ani.

Mentionam ca vaccinarea antigripala a populatiei la risc se realizeaza gratuit, in cadrul „Subprogramul de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare””. Pentru sezonul 2008 – 2009 au fost achizitionate de Ministerul Sănătății si distribuite in teritoriu 3100000 doze vaccin gripal. Pana la data de 4 ianuarie 2009 s-au utilizat aproximativ 97% din dozele achizitionate.

La nivel european, se inregistreaza o circulatie mai intensa a virusurilor gripale in 6 tari din Vestul Europei (Portugalia, Franta, Anglia, Irlanda de Nord, Spania, Olanda).

Citeネ冲e ネ冓:

Ieri, 8 ianuarie 2009, Centrul European pentru Controlul Bolilor e emis un comunicat de presa in care sublinizaza ca unele state membre din sudul si vestul UE au raportat infectii gripale peste nivelurile ultimelor doua sezoane si ca este probabila, in urmatoarele saptamani, o raspandire a infectiei gripale catre nordul si estul continentului. Majoritatea virusurilor identificate au fost A(H3N2), subtip asociat cu epidemii de severitate moderata in America de Nord in sezonul 2007 – 2008 si in unele parti ale emisferei sudice in perioada de iarna 2008. Subtipul A(H3N2) este continut in compozitia vaccinului gripal administrat in Romania.

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.