Setari Cookie-uri

Gripa reprezinta in continuare un pericol

キ P穗ă la 4 ianuarie 2009, Ministerul Sănătății a realizat, gratuit, vaccinarea antigripală pentru un număr de peste 3 milioane de persoane.

In contextul evolutiei gripei la nivel european ne putem astepta la cresterea numarului de cazuri de gripa si in Romania.

Deocamdată, evolutia infectiilor respiratorii (gripa, IACRS si pneumonii) in prima saptamana de supraveghere din anul 2009 (29.12.2008 - 04.01.2009), la nivel national, se caracterizeaza printr-un numar total de cazuri cu aproximativ 12% mai redus fata de saptamana anterioara, si cu aproximativ 11% mai redus fata de aceeasi saptamana de supraveghere a anului trecut.

De asemenea, numarul de infectii respiratorii pe categorii (pneumonie, IACRS si gripa) se situeaza sub valorile maxime asteptate (calculate pe ultimele 5 sezoane neepidemice). Astfel, au fost raportate în prima săptămână din acest an un caz clinic de gripa, 15818 cazuri de infectii acute respiratorii superioare si 7350 cazuri de pneumonii. Cele mai multe cazuri noi de infectii respiratorii, cat si de pneumonii s-au inregistrat la grupa de varsta 0-4 ani. Infectiile respiratorii au fost mai frecvente in judetele Iasi, Botosani, Covasna si Maramures iar pneumonia in judetul Botosani.

Citeネ冲e ネ冓:

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.