Setari Cookie-uri

Ciocolata contine mai multi antioxidanti decat vinul si ceaiul

Ciocolata calda contine mai multi antioxidanti decat vinul si ceaiul (negru si verde): aceasta este o veste pe placul tuturor. Cine nu iubeste ciocolata?

Ciocolata calda contine mai multi antioxidanti decat vinul si ceaiul (negru si verde): aceasta este o veste pe placul tuturor. Cine nu iubeste ciocolata?

Afirmatia a fost facuta de catre cercetatorii de la Universitatea Cornell care au realizat un studiu prin care au dozat in laborator cantitatea de antioxidanti continuta de o cana de ciocolata calda, un pahar de vin, o cana cu ceai verde si una cu ceai negru. Pentru ca studiul sa fie relevand cele patru lichide au fost studiate in aceleasi conditii de mediu, la temperatura la care sunt consumate in mod frecvent. Ciocolata calda a fost obtinuta prin amestecul a doua linguri de cacao cu apa calda, in cana de ceai s-a pus un singur plic (de ceai verde sau rosu) si paharul cu vin. Apoi au fost analizata cantitatea de antioxidanti pe care o contineau aceste lichide. Mare le-a fost mirarea cand au observat ca ciocolata calda continea de aproape 2 ori mai multi antioxidanti decat vinul, de 2 ori mai multi decat ceaiul verde si de 2-3 ori mai mult decat ceaiul negru.

Citește și:

Din pacate studiile medicale nu au resuit sa evidentieze care este doza minima necesara de antioxidanti pe zi, insa recomanda produsele cu afect antioxidant ca facand parte din dieta zilnica. Astfel, puteti bea dimineata o cana cu cacao si, in plus, puteti folosi lapte in locul apei pentru efecte si mai bune asupra sanatatii.

Ce sunt antioxidantii?

Antioxidantii sunt acele substante care au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi, acestia din urma fiind forme active de oxigen capabile sa elibereze o mare cantitate de energie, acestia agresand celula pana la degradare. Astfel, in lipsa unei cantitati suficiente de antioxidanti organismul devine vulnerabil bolilor dar si transformarilor canceroase ale celulelor.

Cacao – beneficii

Cacao contine substante importante pentru sanatate: flavonoide, teobromina, cafeina.

Citește și:

Cafeina stimuleaza sistemul nervos central, imbunatateste memoria si atentia, creste tensiunea arteriala, dilata bronhiile, stimuleaza peristaltismul intestinal, alina durerea etc.

Teobromina este substanta cristalina cu gust amar din boabele de cacao, fiind benefica pentru oameni, dar otravitoare pentru caini (de aceea veterinarii interzic ciocolata pentru caini). Teobromina are efecte diuretice, vasodilatatoare, anticancerigene si stimulative cardiace.

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.