Setari Cookie-uri

Ciocolata contine mai multi antioxidanti decat vinul si ceaiul

Ciocolata calda contine mai multi antioxidanti decat vinul si ceaiul (negru si verde): aceasta este o veste pe placul tuturor. Cine nu iubeste ciocolata?

Flavonoidele au capacitatea de a creste rapid acidul nitric din sange, ceea ce are ca rezultat scaderea riscului de aparitie a disfunctiilor cardio-vasculare, protejand vasele si inima. De asemenea flavonoidele reduc riscul infarctului, cancerului si diabetului, crescand de asemenea imunitatea. Tot flavonoidele reduc rata hemolizei (spargerea globulelor rosii care contin fier si cara oxigen, prevenind anemia).

Cea mai utilizata in alimentatie este pudra de cacao. Cercetatorii atrag atentia ca efectul antioxidant al acesteia este mai puternic atunci cand este preparata calda cu lapte sau apa. Ciocolata contine si alte substante, grasimi, adaos de aditivi, zahar, scazand efectul antioxidantilor, la fel se intampla si in cazul prajiturilor.

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.