Setari Cookie-uri

Gripa porcina soseste in Europa, cu un prim caz confirmat in Spania

Virusul gripei porcine, care a provocat moartea a peste 100 de persoane in Mexic, a sosit si in Europa, cu un prim caz confirmat in Spania, unde exista si o numeroasa comunitate de romani.

Virusul gripei porcine, care a provocat moartea a peste 100 de persoane in Mexic, a sosit si in Europa, cu un prim caz confirmat in Spania, unde exista si o numeroasa comunitate de romani.
Spania a anuntat luni primul caz confirmat de gripa porcina din Europa, detectat la Almensa (sud-est) la un tanar de 23 de ani care se intorsese dintr-o calatorie in Mexic. Alte 20 de cazuri suspecte sunt sub observatie in Spania, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"S-a confirmat ca testele pacientului de la Almensa pentru gripa porcina sunt pozitive", a declarat ministrul sanatatii Trinidad Jimenez. Ea a declarat insa ca starea tanarului nu este ingrijoratoare, iar ceilalti 20 de suspecti sunt in stare stabila.

Unsprezece cazuri suspecte de gripa porcina in Europa. Epidemia se extinde in lume

Bilantul cel mai grav a fost inregistrat in Mexic, unde guvernul a anuntat 149 de decese cauzate probabil de gripa porcina si peste 1.600 de bolnavi tratati, dintre care 400 spitalizati in continuare. Numarul deceselor confirmate cauzate de aceasta boala se mentine insa la 20.

Citește și:

In Statele Unite, unde "starea de urgenta sanitara" a fost declarata duminica, au fost confirmate 40 de cazuri, dar nu se inregistreaza niciun deces. Autoritatile au anuntat ca cele 40 de cazuri au fost confirmate in cinci state - New York, Ohio, Kansas, Texas si California. "Din cele 40 de cazuri, nu stim decat de o singura spitalizare si toate persoanele care au fost contaminate sunt acum vindecate", a declarat un oficial, precizand ca bolnavii au varste cuprinse intre 7 si 54 de ani.

Teama de propagarea virusului a determinat numeroase tari sa instituie controale pe aeroporturi, sa recomande cetatenilor lor sa evite tarile afectate si sa ii plaseze sub observatie pe cei care se intorc din Mexic cu simptome gripale.

Si Canada este afectata, cu sase cazuri confirmate. La fel si Marea Britanie, cu doua cazuri. Noua Zeelanda, Israel, Brazilia si Columbia au anuntat cazuri suspecte. In anumite tari, in special in Franta si Australia, cazurile suspecte s-au dovedit negative.

Citește și:

Mai multe tari, precum SUA, Rusia sau Japonia si-au intensificat controalele la frontiere sau in aeroporturile internationale pentru a preveni raspandirea epidemiei provocate de virusul A/H1N1, de origine animala, dar care se transmite de la om la om. Unele, precum China sau Rusia, si-au suspendat importurile de porc din Mexic sau statele americane afectate de epidemie.

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.