Setari Cookie-uri

Gripa porcina soseste in Europa, cu un prim caz confirmat in Spania

Virusul gripei porcine, care a provocat moartea a peste 100 de persoane in Mexic, a sosit si in Europa, cu un prim caz confirmat in Spania, unde exista si o numeroasa comunitate de romani.

Comisia Europeana a cerut luni europenilor sa evite deplasarile in zonele afectate de gripa porcina, in special Mexic si unele state americane. Ministrii sanatatii din Uniunea Europeana vor avea joi o reuniune extraordinara pentru a evalua amenintarea reprezentata de gripa porcina.

* Doua cazuri de gripa porcina confirmate in Marea Britanie

Autoritatile medicale britanice au anuntat ca doua persoane din Scotia sufera de gripa porcina, relateaza Reuters. Cele doua persoane sunt tratate sub carantina la un spital de langa Glasgow si se recupereaza bine, potrivit ministrului local al sanatatii. Acesta sunt primele cazuri confirmate de gripa porcina in Marea Britanie.

* Cinci persoane suspectate de gripa porcina, plasate sub observatie in Danemarca

Cinci persoane suspectate ca au contractat virusul gripei porcine au fost plasate sub observatie in doua spitale din Danemarca, a informat luni o sursa medicala. Trei femei si un barbat care s-au intors in urma cu o saptamana din Mexic si Statele Unite sunt in prezent la spitalul Hvidovre. Cei patru tineri au venit singuri la spital, acuzand simptome de gripa. O a cincea persoana, in varsta de circa 50 de ani, a fost spitalizata in nordul tarii, din cauza gripei contractate la revenirea vineri din sudul SUA, din apropiere de frontiera mexicana.

Citește și:

Doi tineri danezi, pusi sub observatie la sfarsitul saptamanii din cauza unor simptome de gripa, s-au intors acasa, testele aratand ca nu sufera de gripa porcina.

Autoritatile sanitare daneze vor convoca luni dupa-amiaza o reuniune de urgenta a expertilor medicali, pentru a revizui planul ce ar trebui aplicat in cazul confirmarii prezentei acestui virus in Danemarca. Danemarca are stocuri de circa 1.000 kilograme de Tamiflu, medicament considerat eficient in tratarea gripei porcine.

* Cinci cazuri suspecte de gripa porcina in Elvetia

De asemenea, cinci elvetieni care s-au intors din Mexic este posibil sa fi contractat virusul gripei porcine si sunt supusi la analize, a informat luni purtatorul de cuvant al Biroului federal pentru sanatate publica, Jean-Louis Zürcher, potrivit NewsIn. Cele cinci persoane s-au prezentat la medic dupa ce acest organism a chemat la vigilenta. Ele prezinta toate simptomele gripei si tocmai s-au intors din Mexic, a spus Zurcher.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.