Setari Cookie-uri

Mituri despre sanatatea orala pe care si tu le crezi

Afla adevarul din spatele a 6 mituri despre sanatatea orala.

Mitul 2: Mai mult zahar in alimentatie inseamna mai multe carii dentare

Nu cantitatea de zahar pe care o consumati este relevanta pentru aparitia problemelor stomatologice, ci timpul in care zaharul ramane in contact cu dintii. Dintii sunt expusi mai mult timp la acizii formati de bacteriile orale din zaharul din alimentele care se dizolva lent, cum ar fi, bomboanele, sau din bauturile carbogazoase.

mituri despre dinti, mituri stomatologie

Unele cercetari arata ca adolescentii isi iau aproximativ 40 % din aportul de carbohidrati din bauturile racoritoare. Consumul constant de astfel de bauturi creste riscul de aparitii a cariilor dentare. Bauturile carbogazoase si acide fara zahar, cum ar fi limonada, sunt adesea considerate mai sigure pentru dinti, dar si acestea pot contribui la demineralizarea smaltului dintilor daca sunt consumate regulat.

Mitul 3: Pierderea dintilor de lapte din cauza cariilor dentare nu este o problema

Un mit comun se refera a faptul ca pierderea dintilor de lapte ca urmare a cariilor dentare este nesemnificativa, deoarece dintii de lapte cad oricum. Profesorul Palmer subliniaza ca acest aspect nu trebuie neglijat, intrucat poate duce la deteriorarea coroanele in curs de dezvoltare ale dintilor permanenti care incep sa erupa. Daca dintii copilului se pierd prematur, dintii permanenti se pot dezvolta in pozitii anormale si necesita tratamente ortodontice ulterior.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.