Setari Cookie-uri

Mituri despre sanatatea orala pe care si tu le crezi

Afla adevarul din spatele a 6 mituri despre sanatatea orala.

Mitul 4: Osteoporoza afecteaza numai coloana vertebrala si soldurile

Osteoporoza poate duce, de asemenea, si la pierderea dintilor. Dintii sunt sustinuti in maxilar de oasele fetei, care sunt expuse la riscul de osteoporoza. Este necesara o alimentatie sanatoasa, bogata in calciu si vitaminele D si K, pentru ca acest risc sa fie diminuat.

mituri despre dinti, mituri stomatologie

Mitul 5: Protezele dentare imbunatatesc regimul alimentar al unei persoane

Daca protezele dentare nu se potrivesc bine, persoanele care le poarta nu pot manca decat alimente care sunt usor de mestecat si, se indreapta, de cele mai multe ori, spre macaruri sarace nutritiv si nesanatoase. De aceea, este important modul in care este fixata o proteza. In cazul in care apar dificultati la mestecare sau orice fel de discomfort, un regim alimentar bazat pe legume gatite, fructe conservate in loc de proaspete este indicat. De asemenea, aceste persoane trebuie sa bea multe lichide sau sa mestece guma fara zahar pentru a preveni efectul de uscaciune a gurii.

Citește și:

Mitul 6: Degradarea dintilor reprezinta o problema doar in cazul tinerilor

O afirmatie cum nu se poate mai falsa. La adulti si batrani, retragerea gingiilor poate duce la dezintegrarea radacinii (formandu-se carii de-a lungul radacinilor dintilor). Medicamente utilizate in mod obisnuit, cum ar fi antidepresivele, diureticele, antihistaminice si sedativele cresc riscul cariilor dentare prin reducerea productiei de saliva. „Lipsa de saliva inseamna ca gura este curatata mult mai lent. Acest lucru creste riscul de probleme orale,” spune Palmer. „In acest caz, consumul frecvent de apa poate ajuta la curatarea gurii.”

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.