Setari Cookie-uri

Implantul Dentar: tot ce ar trebui sa stii

Implantul dentar este cea mai eficienta, naturala si durabila solutie existenta pentru inlocuirea unui dinte sau a dintilor lipsa. Desi este o procedura nedureroasa, cu rezultate incomparabil mai bune decat alternativele, nu toate persoanele se pot supune unei astfel de interventii.

Comunicat de presa

Candidatul ideal

Tratamentul cu implanturi este contraindicat in cazul persoanelor cu boli cronice, care sunt diagnosticati cu SIDA, care sufera de diabet zaharat sau care prezinta probleme cardiace severe si anumite afectiuni ale sangelui. Reusita acestei interventii depinde in mare masura de cantitatea si calitatea osului receptor, pozitia sinusului maxilar sau nervului alveolar-inferior.

”In cazul implantului dentar este foarte important sa evaluam atent istoricul medical al pacientului, sa facem un set de radiografii speciale si analize de sange. Abia dupa ce ne asiguram ca rezultatele sunt bune, putem pregati persoana pentru procedura de implant dentar”, a declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatog, specialist ortodonţie si ODF la Clinica Stomatologica Multident.

Citește și:

Varsta nu este un impediment. Atat timp cat persoana este sanatoasa si analizele o recomanda pentru o astfel de interventie, procedura poate fi realizata cu succes.

La ce ne putem astepta?

Cele mai frecvente temeri in ceea ce priveste realizarea unui implant dentar au legatura cu durerea, pretul foarte ridicat aferent unei astfel de proceduri precum si teama ca stilul de viata va suferi modificari majore.

Este bine de stiut faptul ca acest tip de procedura se realizeaza sub anestezie locala, fara nicio senzatie de durere. Persoanelor care sufera de anxietate li se poate administra intravenos o substanta medicamentoasa care genereaza o stare de relaxare si calm.

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.