Setari Cookie-uri

Zambetul tau - dintii nu sunt de neinlocuit

Atunci cand un dinte nu mai poate fi recuperat si se recurge la extractia lui, este indicat ca dupa vindecare sa se realizeze o lucrare protetica. Ce inseamna acest lucru? Umplerea golului ramas cu un dinte fals, cu ajutorul unei punti dentare, a unei coroane pe implant sau a unei proteze mobile.

Comunicat de presa

Chiar daca protezarea dintilor nu este de dorit, cel mai bine fiind sa se pastreze dintii naturali intr-o stare buna de sanatate, ea este esentiala atunci cand acest lucru nu mai este posibil.

zambet

”Protezarea dintilor este o etapa deosebit de importanta in medicina dentara. Dupa ce s-a extras un dinte, orice pacient ar trebui sa decida sa il inlocuiasca cu un dinte fals, indiferent de metoda pentru care opteaza. Aceasta faza este necesara deoarece, in timp, spatiul gol ramas intre dintii existenti se va modifica, dintii migrand in toate sensurile: se vor inclina, organismul ii expulzeaza din os in tendinta gasirii unui vecin sau dinte antagonist. Cu cat sunt lasate mai mult, aceste miscari vor determina afectiuni importante in urma muscaturii oaselor maxilare, modificari si dureri in articulatie si se va ajunge chiar la situatia in care nu se va mai putea face protezarea si se va trece la extractia acestora.”, explica Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu, medic stomatolog si coordonator al Swiss Ecodent Clinic din Bucuresti. Cu o experienta de aproape 25 de ani in domeniul stomatologic si cu peste 15.000 de implanturi inserate, Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu are un Dublu Doctorat in Stiinte Medicale si Masterat in Implantologie, iar competentele sale sunt recunoscute international in Elvetia, Germania si SUA.

Citește și:

Coroanele si puntile dentare sunt lucrari ce se fixeaza pe dintii naturali prin cimentare. Coroana dentara reface un singur dinte, atunci cand radacina acestuia este buna, iar puntile dentare refac spatiul ramas in urma extractiei unui dinte, fixandu-se pe cei doi dinti vecini golului.

Aceste lucrari pot fi realizate din mai multe materiale, cele mai uzuale fiind cele dintr-un schelet metalic placat la exterior cu portelan sau compozit. Altele pot fi din ceramica integrala presata sau frezata computerizat, din compozit armat cu fibra de sticla sau din zirconiu. Acesta din urma este utilizat si recomandat de specialistii Swiss Ecodent Clinic deoarece ”este un material modern, cel mai rezistent si estetic”.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.