Setari Cookie-uri

AJUTOR: Ce inseamna sa iti sangereze gingiile

Aproape 90% din populatie este afectata in timpul vietii de sanagerarea si inflamatiile gingivale, majoritatea ignorand aceste semnale de alarma.

Comunicat de presa

Dintii frumosi si zambetul stralucitor se mentin cu gingii sanatoase! Aproape 90% din populatie este afectata in timpul vietii de sanagerarea si inflamatiile gingivale, majoritatea ignorand aceste semnale de alarma. La fel ca si cariile sau mirosul neplacut, aceste simptome anunta instalarea unei infectii puternice in cavitatea bucala, specialistii Smile Factory va recomanda sa fiti atenti si sa consultati stomatologul pentru a preveni agravarea sanatatii dintilor vostri.

De cele mai multe ori, atunci cand ne referim la sanatatea dentara, tindem sa avem in vedere doar tratarea si prevenirea cariilor si a mirosurilor neplacute ale cavitatii bucale. Cu toate acestea, sanatatea cavitatii orale porneste, in primul rand, de la gingii, care au un rol major in mentinerea sanatatii dintilor si a starii de bine, generale.

Citește și:

sangerarea gingiilor tratament

“Cei mai multi oameni considera ca dintii sanatosi sunt cei lipsiti de carii. Corect, dar nu in totalitate! Semnalele de alarma apar odata cu sangerarea si inflamatiile gingivale, care anunta instalarea unor infectii ce pot pune in periocol sanatatea dentara. Misiunea specialistilor Smile Factory este de a reda sanatatea dintilor fiecarui pacient, oferind un spectru diversificat de proceduri prin utilizarea tehnologiilor de ultima ora in domeniul stomatologic”, explica Marina Necsulescu, medic dentist Smile Factory.

Gingiile la control

Cel mai adesea, sangerarile si inflamatiile gingivale apar la adulti datorita stilului de viata, consumului de alimente nesanatoase, precum fast-food sau dulciuri in exces. Desi gustos, zaharul este extrem de nesanatos, favorizand formarea placii bacteriene, care la randul ei, datorita acizilor produsi de catre bacterii inflameaza gingiile, determinand astfel inrosirea si sangerarea acestora.

Citește și:

Printre cauzele comune care declanseaza sangerarea gingivala regasim bolile gingivale, traumatismele provocate de un periaj agresiv sau de consumul unor alimente fierbinti, fumatul sau mestecatul tutunului, dereglarile hormonale, lipsa vitaminei K, folosirea unor proteze dentare necorespunzatoare sau utilizarea unor medicamentatii neadecvate si chiar instalarea unor boli, precum leucemia.

Atunci cand sangerarile gingivale persista, acestea reprezinta un semnal de alarma anuntand o inflamatie la nivelul gingiilor, cunoscuta si sub numele de gingivita. Principala cauza a aparitiei gingivitei este depunerea placii bacteriene, cauzata de practicarea unei igiene dentare necorespunzatoare care are ca si consecinta acumularea de bacterii la nivelul cavitatii bucale.

Foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.