Setari Cookie-uri

Cele mai frecvente afectiuni ginecologice de sezon

Vara aduce pe langa vacanta, excursii, relaxare si anumite probleme medicale pe care este bine sa le stim si sa le prevenim. Sanatatea intima a femeii este influentata de mai multi factori: dieta, status hormonal, stil de viata, miscare, viata sexuala si igiena intima.

3. Infectiile urinare sunt printre cele mai frecvente afectiuni pentru care pacienta se prezinta la medic in sezonul cald sau , din pacate, se trateaza acasa ”dupa ureche”. Tabloul clinic se manifesta cu simptome de vaginita, disconfort abdominal, dureri pelvine, ” de ovare” si urinari frecvente si deranjante. In cazurile complicate mai pot sa apara: febra, greata, varsaturi, urini cu sange.

afectiuni ginecologice de vara: vaginite bacteriene, vaginite micotice, candidoza, chlamidia, infectii urinare, menopauza

Este o boala care se trateaza numai la medic, in functie de germenele patogen implicat. Netratata se poate complica cu infectarea si distrugerea rinichilor pana la insuficienta renala si implicit distrugerea rinichiului afectat. Tratata necorespunzator se va croniciza.

Prevenim infectia urinara prin: hidratare cu 2 litri de apa pe zi, evitand variatiile bruste de temperatura , in special senzatia de frig la picioare.

Citește și:

4. Temperaturile ridicate din timpul verii exacerbeaza tulburarile neuro-vegetative din menopauza astfel:

- bufeurile sunt mai dese si mai deranjante,

- iritabilitatea se accentueaza

- insomniile devin mai frecvente.

Alimentatia bogata in fructe si legume proaspete si o hidratare corespunzatoare ajuta la prevenirea sau ameliorarea simptomelor.

Dr. Corina Chisu, medic primar obstetrica – ginecologie

Centrul Medical Medsana

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.