Setari Cookie-uri

ATENTIE: Cele mai frecvente 3 greseli pe care le fac femeile cand vor sa slabeasca

Te pregatesti sa pleci in vacanta si iti doresti sa slabesti cateva kilograme pentru a avea un corp de invidat pe plaja? Curele drastice de slabire, o greseala pe care multe dintre noi o fac din dorinta de a da jos cat mai repede cat mai multe kilograme, presupun un regim alimentar total dezechilibrat si sunt nesigure pe termen lung, cu efecte nedorite asupra organismului.

Iata mai jos care sunt cele mai frecvente 3 greseli pe care le fac doamnele atunci cand vor sa slabeasca:

Greseli in slabire: Nu ne adresam unui specialist

Maria Spiridon Medic Nutritionist Medsana Nu se adreseaza unui specialist care sa aprecieze statusul nutritional pe care il au la momentul cand iau aceasta hotarare si astfel sa stie daca este bine sa scada in greutate sau nu. Sunt persoane destul de slabe, care au un IMC (indice de masa corporala ) foarte scazut si care au o perceptie deformata a aspectului fizic. Acestor persoane nu le este recomandata scaderea in greutate ci sa-si revizuiasca stilul de viata astfel incat sa adopte un stil de viata sanatos care sa le refaca perceptia despre sine.

Sunt persoane care raman insarcinate si care au obsesia supraponderalitatii, dar carora nu li se recomanda scaderea in greutate ci sa urmeze o dieta adaptata cerintelor nutritionale adaptate varstei sarcinii pentru a nu afecta dezvoltarea intrauterina a fatului, dar si pentru o evolutie normala a sarcinii.

Citește și:

Greseli in slabire: ne informam din surse neavizate

2. Utilizarea dietelor de pe net sau de la prieteni ,,binevoitori”, diete care este posibil sa nu se plieze pe profilul metabolic al persoanei respective si care sa faca mai mult rau decat bine.

Aceste diete nu sunt corelate cu un set de analize medicale si nefiind recomandate de un specialist pot duce la afectarea sanatatii.

Tot aici as introduce si folosirea unor produse de pe ,,piata” care promit rezultate miraculoase intr-un timp foarte scurt, chiar inlocuirea unei mese cu un astfel de produs care nu va asigura necesarul nutritional si nici compozitia nutritionala sanatoasa (vezi ,,pastila de slabit”, ceaiuri minune din plante pe care nu le cunoastem si care nu cresc prin Romania, shake-uri cu diverse compozitii etc.).

Maria Spiridon - nutritionist si dietetician,

Citește și:

Centrul Medical Medsana

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.