Setari Cookie-uri

ATENTIE: Cele mai frecvente 3 greseli pe care le fac femeile cand vor sa slabeasca

Te pregatesti sa pleci in vacanta si iti doresti sa slabesti cateva kilograme pentru a avea un corp de invidat pe plaja? Curele drastice de slabire, o greseala pe care multe dintre noi o fac din dorinta de a da jos cat mai repede cat mai multe kilograme, presupun un regim alimentar total dezechilibrat si sunt nesigure pe termen lung, cu efecte nedorite asupra organismului.

Greseli in slabire: Dietele incep intotdeauna in ziua de Luni

3. Dietele incep totdeuna luni. Daca hoatararea de a slabi a fost luata marti, inseamna ca in urmatoarea zi de luni este prima zi a dietei. Pana atunci ,,trebuie consumat” tot ce se mai gaseste prin frigider sau congelator, mai apelam si la o ciocolata sau inghetata (nu se precizeaza cantitatea), la unele prajituri, la unele mancaruri pe care nu le vom mai manca o perioada de timp.

greseli in slabire

In acest interval de timp greutatea poate creste cu 3-5 kg. In cazul in care totusi ziua de luni a sosit si am inceput dieta- dieta recomandata de un specialist, dupa primele 5 kg scazute in greutate-lucru care ne poate multumi pentru moment, abandonam dieta pentru ca ne-am demonstrat ca putem scadea in geutate si ca lucrul acesta l-am mai putea repeta peste o perioada de timp pe care o vom decide ulterior.

Citește și:

Astfel se instaleaza fenomenul yo-yo care va ingreuna procesul de scadere in greutate si care are efecte nefaste asupra aspectului fizic, dar si asupra sanatatii deoarece creste foarte mult tesutul adipos cu dispozitie viscerala – tesut adipos care predispune la: cresterea tensiunii arteriale, complicatii cardiovasculare, diabet de tip 2 etc.

Avand in vedere cele 3 greseli de mai sus recomandam utilizarea dietelor prescrise de specialist corelate cu analize medicale si adaptate nevoilor nutritionale ale organismului.

Maria Spiridon - nutritionist si dietetician,

Centrul Medical Medsana

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.