Setari Cookie-uri

SOARELE - prieten sau dusman?

E vara, e cald si parca ne-am dori o iesire din orasul infierbantat peste masura. Numeroase avertismente referitoare la riscurile expunerii la soare curg insa din toate directiile.

- La fel de important ca SPF-ul, este gradul de filtrare al ultravioletelor-A (UV-A). UV-A sunt cele care penetreaza mai adanc in piele si au efectul cancerigen cel mai important. Este preferabil sa avem o crema fotoprotectoare cu filtrare UV-A decat una cu un SFP urias, dar care nu filtreaza sau filtreaza foarte putin UV-A.
- Pentru copii exista preparate speciale, care au un risc mai mic de a produce alergii si care sunt mai bine tolerate de pielea celor mici. Pentru cei peste 10 ani, se pot folosi aceleasi produse ca la adulti.

Este nevoie sa stam ascunsi de soare in perioada de vara?

Cu siguranta, nu; mai mult decat atat, in preventia numeroaselor afectiuni de tipul: obezitatii, diabetului, bolilor cardio-vasculare, activitatile sportive si recreative in aer liber sunt foarte importante. E bine sa nu renuntam la ele, ci doar sa ne luam unele masuri de precautie pentru a evita arsura solara. La urma urmei, si in cazul soarelui, nu expunerea obisnuita ci abuzul este aducator de neplaceri!

Citește și:

Informatii oferite de Centrul Medical Medsana

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.