Setari Cookie-uri

Semne premonitorii ca ai probleme cu rinichii

Problemele urinare pot fi localizate inferior sau superior privind aparatul urinar, putand interesa oricare din segmentele acestuia: uretra, vezica urinara, uretere, calice, rinichi si se pot extinde mai departe in jurul rinichilor sau pot avea ecou in tot organismul.

Intotdeauna urina tulbure trebuie investigata – mergeti la medic si efectuati analizele de rutina, sumarul de urina si eventual urocultura.

Tulburari mictionale (tulburari de urinare)

semne si simptome afectiuni urinare, boli renale, pietre la rinichi, cistita

Urinarea este un proces simplu si voluntar, nu este dureros, nu este intrerupt. Atunci cand orice modificare apare in procesul de urinare este indicat sa mergeti la medic:

  • disurie – urinare cu dificultate, bolnavul depunde efort;
  • Tenesme – semzatia ca nu a urinat complet, ca mai trebuie sa urineze;
  • Urinare intrerupta brusc – poate fi semnul unei litiaze renale (pietre la rinichi);
  • Urinarea cu jet subtire sau deviat in special la barbat poate fi semntul unei efectiuni prostatice sau uretrale;
  • Incontinenta urinara – bolnavul urineaza si cand nu doreste, adica nu isi mai poate controla voluntar emisia de urina – o afectiune vezicala poate fi, o retentie vezicala de urina, o urinarea prin “prea plin” sau o afectare traumatica sau neurologica a sfincterului uretral etc.

Modificari ale volumului mictional (de urinare): urina mai putina sau pacientul urineaza mai rar, urinare deasa in cantitati mari, lipsa urinarii (anuria), urinari dese (polakiuria) etc.

Citește și:

semne si simptome afectiuni urinare, boli renale, pietre la rinichi, cistita

Dureri ale aparatului urinar

Durerile in afectiunile urinare pot imbraca mai multe aspecte, uneori diagnosticul diferential dintre afectiunile renale si alte afectiuni abdominale facandu-se cu dificultate:

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.