Setari Cookie-uri

Semne premonitorii ca ai probleme cu rinichii

Problemele urinare pot fi localizate inferior sau superior privind aparatul urinar, putand interesa oricare din segmentele acestuia: uretra, vezica urinara, uretere, calice, rinichi si se pot extinde mai departe in jurul rinichilor sau pot avea ecou in tot organismul.

  • durerea renala sau nefralgia – se caracterizeaza printr-o durere surda, continua, persistenta cu localizare lombara, adica in spate sub coaste, putand fi unilaterala sau bilaterala;
  • Durerea colicativa – colica renala – este o durere puternica, “ascutita”, cu debut brusc, bolnavul nu gaseste o pozitie care sa ii atenueze durerea; aceasta durere prezinta perioade de acalmie si perioade de revenire, este ondulanta, adesea trimite pacientul la medic prin caracterul sau puternic dureros. Cel mai frecvent colica apare in litiaza renala, dar poate sa apara si in alte afectiuni, cum ar fi un cheag de sange din sangerarile urinare care obstrueaza un ureter, o tumora etc.
  • Durerea hipogastrica – in abdoenul inferior, imediat deasupra pubesului – ascunde asedea o afectiune vezicala, cistita de exemplu;

Durerea perineala (zona dintre anus si scrot la barbat) poate ascunde o afectiune prostatica sau a veziculelor seminale etc.

Citește și:

Practic orice durere in abdomenul inferior sau orice modificare a procesului de urinare sau a calitatii urinei ar trebui sa trimita pacientul la medic.

semne si simptome afectiuni urinare, boli renale, pietre la rinichi, cistita

Hipertensiunea arteriala

hipertensiunea arteriala care nu cedeaza la tratamentul antihipertensiv de urita poate sugera o hipertensiune de cauza renala, asa cum se intampla de exemplu in insuficienta renala, dar si alte afectiuni renale pot da hipertensiune arteriala (tensiune mare arteriala) rezistenta la tratamentul antihipertensiv uzual.

Surse foto ale articolului: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.