Setari Cookie-uri

Analize medicale pentru RINICHI

In zilele noastre afectiunile renale si urologice sunt tot mai frecvente, in special cele precum cistita si litiaza renala (pietre la rinichi).

analize medicale pentru rinichi - analize medicale explicate - Dilatarea calicelui sau a cailor urinare;
- Ingustarea corticalei si alte sechele de pielonefrita;
- Chiste renale;
- Boala polichistica renala;
- Glob vezical;
- Anomalii ale aparatului urinar si malformatii congenitale (uretere duble, rinichi in potcoava etc.);

Analize de sange care arata functia renala

In privinta analizelor de sange, este recomandat sa cereti, din cand in cand pentru cei sanatosi si de fiecare data cand ajungeti la medic pentru cei care au deja afectiuni renale cronice – dozarea ureei, creatininei si acidului uric.

Aceste trei substante prezente in sange pot fi dozate si in functie de valorile lor, analizate separat dar si comparativ, se poate determina functia de filtrare a rinichiului.

Infectia urinara la femeie

Femeile au uretra scurta, aproximativ 3-5 cm lungime, iar in vecinatatea orificiului uretral se afla cel vaginal, deci o zona contaminata cu bacterii. Urina insa este sterila la normal, deci caile urinare nu ar trebui sa contina bacterii. Din cauza lungimii mici a uretri dar si a zonei de risc in care se afla orificiul uretral, femeia este predispusa la infectii urinare, in special femeia activa sexual.

Citește și:

De aceea medicii indica sa mergeti la toaleta pentru urinare imediat dupa actul sexual si sa faceti un dus atat inainte, cat si dupa contactul sexual.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.