Setari Cookie-uri

5 Analize medicale pentru INFECTII URINARE

Infectiile urinare sunt mult mai frecvente la femei decat la barbati.

In functie de tipul coloniilor microbiene se poate aprecia tipul infectiei urinare. Mai departe pe fiecare colonie se aplica discuri de antibiotice, alese dupa sensibilitatea cunoscuta a microorganismului respectiv. Primul antibiotic care distruge colonia este considerat cel mai activ, microorganismele fiind cele mai sensibile la acel antibiotic.

In cazul infectiilor urinare joase, femeile necesita adesea o singura pastila de antibiotic ca tratament. Daca insa infectiile urinare sunt recurente, reapar des, se va urma un tratament complet cu antibiotice, conform antibiogramei.

Testul rapid pentru infectie urinara

Astazi se poate procura din farmacii un test rapid care poate fi efectuat acasa de oricine si care poate preciza daca persoana in cauza sufera sau nu de infectie urinara.

analize medicale pentru infectii urinare

Ecografia abdominala

Ecografia abdominala este utila pentru ca poate decela o alta patologie care predispune pacientul la infectii urinare repetate. De exemplu o malformatie congenitala, o alta boala renala, litiaza renala, afectarea prostatei etc.

Citește și:

Citeste si:

Ecografia abdominala: interpretarea rezultatelor

analize medicale pentru infectii urinare

Analizele de sange

Analizele medicale de sange pot decela prezenta unei infectii in organism, dar nu pot preciza localizarea acesteia. Mai departe medicul va trebui sa ghideze diagnosticul dupa alte date clinice si paraclinice.

Aceste analize sunt utile in cazul copiilor mici (care inca nu stiu sa vrbeasca si sa exprime ce simt) sau in cazul batranilor, care au simptomatlogie discreta chiar si in cazul unor boli grave sau care pot suferi tulburari psihice.

Foto@Shutterstck.com

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.