Setari Cookie-uri

De ce facem PIETRE la RINICHI?

Afla cum ajungem sa suferim de pietre sau nisip la rinichi - stilul de viata modern este vinovat, sau si alegerile noastre? Litiaza renala afecteaza tot mai multe persoane, constand in formarea unor pietre (calculi) la nivelul sistemului urinar.

In cazul crizei de litiaza renala, consumul de apa nu este indicati, ci din contra, pana la eliminarea pietrei/pietrelor se asteapta cu o restrictie importanta a consumului de lichide.

Pentru ca tot vorbim despre lichide, trebuie sa stiti ca 80% din lichidele consumate zilnic trebuie sa fie reprezentatae de apa plata. Cu alte cuvinte ar trebui sa consumam maxim doua cani de alt lichid in afara de apa, in fiecare zi.

Atunci cand durerile apar, se administreaza analgetice si este indicata restrictia activitatilor sportive, acolo unde este cazul. Baile fierbinti sunt indicate.

In cazurile mai grave se poate face litotritie extracorporeala (sprgerea pietrelor printr-o metoda non-invaziva) sau interventia chirurgicala. Nefrolilotomia percutanata este o alta metoda ce necesita o incizie la nivelul pielii si scoaterea calculilor – pentru calculii mari. Ureteroscopia este utilizata pentru scoaterea calculilor din uretere, atunci cand exista riscul de “blocaj renal”.

Citește și:

Va recomandam si:

Analize medicale pentru RINICHI

5 Analize medicale pentru INFECTII URINARE

Interpretarea rezultatelor sumarului de urina

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.