Setari Cookie-uri

Prunele - 8 beneficii surprinzatoare pentru sanatate

Prunele sunt fructe de toamna bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si alte substante active, avand numeroase beneficii asupra sanatatii.

Prunele trateaza constipatia

Tot mai multe persoane sufera de constipatie, aceasta patologie avand numerosi factori favorizanti cu care omul modern se intalneste frecvent: sedentarismul, alimentatia saraca in fructe si legume crude, consumul predominant de carne, lipsa sportului etc.

constipatie - prune beneficii sanatate

Consumul de prune (proaspete sau uscate) ajuta in prevenirea si tratarea constipatiei. Daca suferi de aceasta patologie este recomandata o masa de prune la 2-3 zile, de preferabil dupa-amiaza.

Rol antioxidant

Coaja prunelor are un continut ridicat in resveratrol – cel mai puternic antioxidant din natura. Aceasta substanta joaca totodata si rol de pigment, conferind culoarea mov a vegetalelor in continutul carora se gaseste: afine, struguri negri, vinete, fructe de padure etc.

Antioxidantii joaca multiple roluri in organism, fiind implicati in procesele de mentinere a tineretii, de protectie cardiovasculara si cerebrala, de reducere a stresului oxidativ, de detoxifiere.

Citește și:

Prunele previn diabetul

Diabetul reprezinta o reala amenintare in zilele noastre, incidenta acestei boli fiind din ce in ce mai mare. Diabetul se caracterizeaza prin tulburari ale metabolismului glucozei si variatiile acesteia in sange.

diabet - prune beneficii sanatate

Desi au un continut moderat de glucide, prunele proaspete prezinta proprietati de reglare a glicemiei. Aceste fructe previn aparitia diabetului prin stimularea metabolismului glucidic. Atragem atentia asupra consumului de prune uscate, acestea nefiind recomandate persoanelor care sufera deja de diabet (din cauza concentratiei ridicate de glucide pe care prunele uscate le contin si a pierderii proprietatilor active prin deshidratare).

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.