Setari Cookie-uri

Prunele - 8 beneficii surprinzatoare pentru sanatate

Prunele sunt fructe de toamna bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si alte substante active, avand numeroase beneficii asupra sanatatii.

Prunele stimuleaza imunitatea

Prin continutul bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, prunele stimuleaza imunitatea si protejeaza organismul in fata infectiilor.

Afectiunile aparatului respirator sunt frecvente toamna, iar consumul de prune ajuta la prevenirea infectiilor de tract respirator si a astmului bronsic.

Stimuleaza memoria

Functiile cerebrale sunt favorizate de concentratia normala a glucozei in sange, glucoza fiind „combustibilul” creierului. In concentratii prea mari sau prea mici glucoza poate avea efecte negative asupra creierului.

Totodata vitaminele din complexul B joaca un rol important in mentinerea integritatii membranelor celulelor nervoase.

Prunele intervin in reglarea glicemiei si au un continut ridicat de vitamine din complexul B, avand astfel proprietati de protectie cerebrala si stimulare a memoriei.

Citește și:

Mentin sanatatea ochilor

Studii din ultimul deceniu publicate in „Arhivele de Oftalmologie” si in alte reviste medicale din lumea intreaga, dovedesc beneficiile consumului de fructe in preventia degenerescentei maculare.

cataracta - prune beneficii sanatate

Prunele sunt bogate in vitamine care protejeaza ochii: betacaroten (precursorul vitaminei A), vitamina E (previne cataracta si glaucomul), vitamina C. In mod surprinzator legumele crude nu prezinta un efect atat de important in preventia degenerescentei maculare – concluzie precizata in studii oftalmologice.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.