Setari Cookie-uri

Prunele - 8 beneficii surprinzatoare pentru sanatate

Prunele sunt fructe de toamna bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si alte substante active, avand numeroase beneficii asupra sanatatii.

Consumate in sezonul lor si in stare proaspata, prunele previn anemia, trateaza constipatia si protejeaza inima.

Beneficiile prunelor asupra sanatatii

prune beneficii sanatate

Previn ateroscleroza si scad colesterolul

Avand un continut ridicat in antioxidanti, prunele lupta impotriva stresului oxidativ, inhiband evolutia aterosclerozei (boala manifestata prin depunerea grasimilor in peretii vaselor mari).

De asemenea, consumul saptamanal de prune in sezonul lor ajuta la scaderea „colesterolului rau” si la mentinerea sanatatii inimii.

Prunele combat anemia

Mecanismul prin care prunele combat anemia si previn reaparitia acesteia nu sunt legate de un continut ridicat in fier al acestor fructe.

prune beneficii sanatate

Prunele au un continut bogat in vitamina C, o vitamina cu roluri complexe si vitale. Vitamina C nu joaca doar rol antioxidant, ci intervine si in procesele de refacere a structurilor conjunctive (fibre de colagen) mentinand sanatatea tesuturilor si fermitatea pielii.

Citește și:

Vitamina C intervine si in absorbtia fierului la nivelul organelor digestive, jucand astfel un rol indirect in preventia si tratarea anemiei feriprive. In lipsa vitaminei C fierul se absoarbe mai greu pentru ca aceasta vitamina stimuleaza schimbarea valentei fierului in mediul acid al sucului gastric.

Foto: Sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.