Poate ca nu sunt atat de populare precum suratele lor ciresele, insa cu siguranta visinele- fructele de un rosu- intunecat, viu, cu un gust dulce-acrisor, imposibil de uitat, se numara printre fructele preferate ale multora dintre noi. Probabil ca multi dintre noi sunt familiarizati cu rosiaticele fructe din dulceturi, compoturi, sucuri, prajituri, inghetate, sosuri, etc., insa specialistii nutritionisti ne sfatuiesc sa ne bucuram din plin de benficiile acestor fructe de sezon, consumandu-le in stare proaspata. Mai mult ca sigur, visinele reprezinta o sursa pretioasa de substante nutritive. In compozitia lor se afla vitamine precum cele din grupul B, dar si vitamina C si E, minerale precum calciu, potasiu, fosfor, zinc, cupru. De aceea pot fi consumate cu incredere in cazul anemiilor, pentru revitalizarea si tonifierea organismului.
De asemenea, visinele actioneaza pozitiv in cazul afectiunilor cardiovasculare, imbunatatind circulatia sangelui si scazand factorul de risc. Consumate in mod constant, in cantitate moderata, gratie fibrelor si antioxidantilor pe care ii contin, visinele pot scadea nivelul colesterolului din sange. Un studiu realizat in 2007 de oamenii de stiinta de la Universitatea americana din Michigan, consumul de visine impiedica acumularea grasimilor in ficat. Antocianidele, substante naturale care dau visinelor culoarea lor inconfundabila, au un puternic rol antioxidant, protejand organismul in fata bolilor si a fenomenului de imbatranire si evitand totodata formarea cheagurilor de sange in vasele sangvine.
Spune-ti parerea!