Setari Cookie-uri

3 Motive simple ca sa NU mananci CARTOFI PRAJITI

Cartofii prajiti nu sunt tocmai recomandati de nutritionisti si pe buna dreptate. Iti propunem sa descoperi 3 motive importante pentru care ar trebui sa eviti consumul de cartofi prajiti, atat tu cat si familia.

Iata ce spun specialistii despre cartofii prajiti. Pregateste-te pentru crudul adevar!

3 Motive simple ca sa NU mananci CARTOFI PRAJITI

Cartofii prajiti – bogati in grasimi cancerigene

Cartofii sunt bogati in amidon, un tip de glucide, deci fac parte din alimentele dulci, cu indice grlicemic mare. De asemenea prajirea acestora duce la transformarea cartofilor in adevarate bombe pentru sanatate, predispunand la cancer, boli cardiovasculare si diabet.

cartofii prajiti daunatori sanatatii - motive ca sa nu mananci cartofi prajiti

Stim cu totii ca orice preparat prajit este daunator, pentru ca prepararea termica a uleiurilor naturale (care sunt benefice sanatatii daca nu sunt incalzite) face ca acestea sa isi modifice tipul de grasimi componente – aceste grasimi devin toxice, o adevarata otrava pentru organism.

Nu toate grasimile sunt rele, iti recomandam sa citesti: 12 Grasimi care vindeca si 5 care ucid!

Citește și:

Grasimile rele, asa-zisele “grasimi care ucid”, sunt cele saturate, in special cele hidrogenate. Grasimile saturate se gasesc in orice preparat gras incalzit termic, chiar nucile copate, semintele coapte si orice preparat care contine ulei preparat termic. Nucile, alunele, miejii de seminte sunt alimente uleioase si NU ar trebui coapte.

Grasimile hidrogenate se obtin printr-un proces industrial, deci nu le vom avea in farfurie prin simpla preparare a alimentelor grase. Grasimile hidrogenate se obtin din uleiuri si alte graimi care sunt supuse unui proces tipic, obtinandu-se o pasta cremoasa albicioasa. Aceste grasimi pot fi continute in unt, margarina, creme de ciocolata si chiar ciocolata, pliculetele de cafea 3 in1 (cititi ingredientele) si orice preparat cu aceste creme/margarine, de exemplu crema de tort, frisca din comert, foietajele etc.

Citește și:

Aceste grasimi “rele” patrund in vasele de sange, ducand la ateroscleroza, hipertensiune arteriala, boli de inima, infarct, accidente vasculare cerebrale, faciliteaza diabetul si afecteaza aproape orice organ.

Asadar cartofii prajiti contin din belsug grasimi “rele”, pe care ar trebui sa le evitam cu desavarsire!

Foto: cartofi prajiti deliciosi @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.