Cartofii prajiti nu sunt tocmai recomandati de nutritionisti si pe buna dreptate. Iti propunem sa descoperi 3 motive importante pentru care ar trebui sa eviti consumul de cartofi prajiti, atat tu cat si familia.
Cartofii prajiti “dau dependenta”
Pentru ca organismul nostru este astfel conceput incat sa aiba tendinta de a retine dulciurile si grasimile, este de inteles ca alimentele grase si “dulci" (adica au continut ridicat in carbohidrati) dau dependenta. De exemplu daca veti consuma zilnic timp de o saptamana alimente precum ciocolata, cartofi prajiti, orez “calit”, prajituri, biscuiti, bomboane, covrigei – veti observa cu surprindere ca abia mai puteti scoate din alimentatia zilnica aceste alimente.
Cum cartofii prajiti nu reprezinta cea mai buna alegere, ar fi ideal sa ii evitati cat mai des. Puteti opta pentru cartofii fierti sau piure de cartofi, insa nu tot timpul.
Fiind foarte calorici, acestia duc la acumularea rapida a kilogramelor si la “lenevirea” metabolismului.
Cititi si:
Efectele nocive ale cartofilor prajiti
Cartofii prajiti Asocierea grasimilor cu glucide
12 Grasimi care VINDECA SI 5 CARE ucid
Foto: cartofi prajiti si sandwich cu sunca @ Shutterstock.com