Setari Cookie-uri

Tu ce stii despre bolile cardiovasculare? - Interviu cu Dr. Dragos Vinereanu

In general, oamenii au inceput sa se informeze din ce in ce mai mult in privinta unui regim de viata sanatos insa marea majoritate a populatiei este inca insuficient educata in privinta acestor riscuri. De aceea, este binevenita o campanile de informare de genul celei desfasurate de R3i. R3i reprezinta o organizatie paneuropeana care isi propune reducerea riscului cardiovascular global atat prin schimbarea stilului de viata cat si prin medicamente. Targetul campaniei este reprezentat de catre toti pacientii cu risc cardiovascular. Campania are o latura preventiva cat si una terapeutica. Prima manifestare din Romania are caracter educational si se va desfasura sub forma unui curs adresat medicilor cardiologi, dar si medicilor de familie.

9. Ce masuri pentru sanatate ar trebui sa urmeze persoanele care sufera deja de afectiuni cardiovasculare?

Dr. Dragos Vinereanu: Pe langa tratamentul medicamentos indicat de medic, raman valabile principiile generale enumerate mai sus si in cazul persoanelor care doresc sa previna afectiunile cardio-vasculare.


10. Cum putem preveni bolile cardiovasculare?

Dr. Dragos Vinereanu: Printr-o dieta echilibrata care sa contina fructe si legume din belsug, cele mai bune alimente pentru a preveni bolile cardio vasculare sunt un pahar de vin rosu, o portie de peste, cca 20 grame de migdale, fructe si legume la discretie. Acestea trebuie consummate zilnic. Apoi, miscarea zilnica este foarte importanta. De asemenea trebuie sa existe un echilibru in tot ceea ce facem, odihna si evitarea pe cat posibil a stressului.

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.