Setari Cookie-uri

Prima linie de tratament pentru managementul fibrilatiei atriale

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY) a anuntat recent la Paris ca noile Ghiduri ale Societatii Europene de Cardiologie (European Society of Cardiology - ESC) din 00 pentru managementul fibrilatiei atriale (FA) au fost publicate si ca acestea recomanda Multaq (dronedarona) pentru mentinerea ritmului sinusal ca prima linie de tratament pentru toti pacientii cu FA paroxistica sau persistenta (clasa de recomandare I nivel de evidenta A) cu exceptia pacientilor cu insuficienta cardiaca de clasa NYHA III/IV sau a celor cu insuficienta cardiaca instabila de clasa NYHA II (clasa de recomandare III nivel de evidenta B).

Comunicat de presa

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY) a anuntat recent la Paris ca noile Ghiduri ale Societatii Europene de Cardiologie (European Society of Cardiology - ESC) din 2010 pentru managementul fibrilatiei atriale (FA) au fost publicate si ca acestea recomanda Multaq (dronedarona) pentru mentinerea ritmului sinusal ca prima linie de tratament pentru toti pacientii cu FA paroxistica sau persistenta (clasa de recomandare I nivel de evidenta A) cu exceptia pacientilor cu insuficienta cardiaca de clasa NYHA III/IV sau a celor cu insuficienta cardiaca instabila de clasa NYHA II (clasa de recomandare III nivel de evidenta B).

medicamente fibrilatie atriala Multaq a primit o recomandare de clasa I atribuita in cadrul ghidurilor terapeutice atunci cand „exista dovezi si/sau un consens general potrivit carora o anumita procedura/terapie este benefica utila si eficienta”. Task Force-ul pentru Managementul Fibrilatiei Atriale din cadrul ESC a recunoscut amploarea programului de dezvoltare clinica a Multaq motiv pentru care a acordat cea mai inalta clasa „A” pentru nivelul evidentelor. Mai mult ghidurile precizeaza ca Multaq poate fi utilizat si pentru controlul frecventei cardiace la pacientii cu FA non-permanenta cu exceptia pacientilor cu insuficienta cardiaca de clasa NYHA III/IV sau a celor cu insuficienta cardiaca instabila (clasa de recomandare IIa nivel de evidenta B).

Un aspect important consta in faptul ca noile ghiduri subliniaza pentru prima data importanta reducerii spitalizarilor ca obiectiv terapeutic major in managementul fibrilatiei atriale. Ghidurile precizeaza de asemenea ca Multaq trebuie avut in vedere pentru reducerea spitalizarilor de cauza cardiovasculara la pacientii cu FA non-permanenta si factori de risc cardiovascular (clasa de recomandare IIa nivel de evidenta B) precum si la pacientii cu FA si insuficienta cardiaca stabila (clasa NYHA I II) (clasa de recomandare IIa nivel de evidenta C).

Ghidurile nu recomanda utilizarea Multaq la pacientii cu insuficienta cardiaca de clasa NYHA III si IV sau cu insuficienta cardiaca instabila recent (decompensare in luna precedenta) de clasa NYHA II.

“Grupul sanofi-aventis este incantat sa anunte recomandarea ca prima linie de tratament pentru Multaq in cadrul ghidurilor terapeutice pentru FA ce reprezinta o recunoastere a programului amplu de dezvoltare clinica a produsului precum si a rezultatelor inovatoare in reducerea spitalizarilor de cauza cardiovasculara asa cum a demonstrat studiul ATHENA” a declarat Marc Cluzel M.D. Ph.D Executive Vice President Research and Development sanofi-aventis. “Multaq permite controlul simptomelor si pentru prima data pentru un medicament antiaritmic aduce un beneficiu pe termen lung prin reducerea riscului de spitalizari repetate si angoasante de cauza cardiovasculara. Spitalizarile pentru FA reprezinta o povara umana si economica semnificativa pentru pacienti personalul medical si contribuabili asa cum cum a fost raportat recent”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.