Setari Cookie-uri

Prima linie de tratament pentru managementul fibrilatiei atriale

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY) a anuntat recent la Paris ca noile Ghiduri ale Societatii Europene de Cardiologie (European Society of Cardiology - ESC) din 00 pentru managementul fibrilatiei atriale (FA) au fost publicate si ca acestea recomanda Multaq (dronedarona) pentru mentinerea ritmului sinusal ca prima linie de tratament pentru toti pacientii cu FA paroxistica sau persistenta (clasa de recomandare I nivel de evidenta A) cu exceptia pacientilor cu insuficienta cardiaca de clasa NYHA III/IV sau a celor cu insuficienta cardiaca instabila de clasa NYHA II (clasa de recomandare III nivel de evidenta B).

Despre Ghidurile terapeutice
Ghidurile de practica clinica ale ESC sunt recunoscute de catre expertii din intreaga lume si furnizeaza medicilor practicieni cele mai bune recomandari posibile privind diagnosticarea tratamentul si managementul unor probleme specifice de cardiologie. Ghidurile sunt elaborate si editate sub coordonarea Consiliului Director al ESC si Comitetului pentru Ghiduri de Practica (CPG) care reprezinta un Task Force de experti din Asociatiile ESC grupuri de lucru consilii si societati nationale si alte organisme relevante. Acestea sunt rezultatul consensului intre membrii Task Force-ului insarcinati cu elaborarea lor si sunt revizuite de specialisti din acelasi domeniu in cadrul unui proces amanuntit si riguros care asigura acuratetea identificarea celor mai bune practici si relevanta. Ghidurile sunt disponibile pe diferite suporturi imprimate si electronice precum si in formate multiple incluzand documente integrale ghiduri de buzunar si rezumate.

Despre fibrilatia atriala
Incidenta fibrilatie atriale creste la nivel mondial pe fondul imbatranirii populatiei. Aceasta a devenit o problema de sanatate publica afectand 4 milioane de oameni in Europa si reprezentand o treime din spitalizarile pentru aritmie din Uniunea Europeana.3 Fibrilatia atriala provoaca complicatii care pot pune in pericol prognosticul vital al pacientilor. FA creste de cinci ori riscul de accident vascular cerebral degradeaza prognosticul pacientilor care prezinta factori de risc cardiovascular si dubleaza riscul de mortalitate 6 reprezentand o povara semnificativa pentru pacienti personalul medical si contribuabili. In Uniunea Europeana 70% din costurile de ingrijire a persoanelor cu FA sunt atribuite ingrijirilor intra-spitalicesti si procedurilor interventionale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.