Setari Cookie-uri

Prima linie de tratament pentru managementul fibrilatiei atriale

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY) a anuntat recent la Paris ca noile Ghiduri ale Societatii Europene de Cardiologie (European Society of Cardiology - ESC) din 00 pentru managementul fibrilatiei atriale (FA) au fost publicate si ca acestea recomanda Multaq (dronedarona) pentru mentinerea ritmului sinusal ca prima linie de tratament pentru toti pacientii cu FA paroxistica sau persistenta (clasa de recomandare I nivel de evidenta A) cu exceptia pacientilor cu insuficienta cardiaca de clasa NYHA III/IV sau a celor cu insuficienta cardiaca instabila de clasa NYHA II (clasa de recomandare III nivel de evidenta B).

Despre spitalizarile pentru FA
FA este asociata cu rate mari de spitalizare. Exista numeroase motive pentru spitalizarea din cauza FA inclusiv palpitatii initierea terapiei antiaritmice proceduri complicatii legate de co-morbiditate precum si reinternari din aceste cauze. Exista dovezi ca rata spitalizarilor pentru FA si costurile aferente cresc in timp in principal din cauza imbatranirii populatiei 3. In SUA numarul spitalizarilor pentru FA a crescut de aproape trei ori in 2000 comparativ cu doua decenii in urma.8 In Franta un studiu a constatat ca 33% dintre pacientii cu FA au fost spitalizati in decursul unui an.

FA este o boala progresiva cronica iar costul creste cu fiecare recidiva in special din cauza costurilor de spitalizare. Ponderea cheltuielilor pentru tratamentul FA atribuita spitalizarilor se incadreaza intre 44 si 73% . Povara totala a costurilor in cinci tari din UE a fost estimata la peste 6 miliarde de euro. In Marea Britanie cheltuielile Serviciului National de Sanatate cu spitalizarile pentru FA au crescut de 2,2 ori intre 1995 si 2000.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.