Setari Cookie-uri

Fa-ti si tu un test de risc cardiovascular

Fundatia Romana a Inimii a lansat Campania de educatie a populatiei pentru preventia bolilor cardiovasculare in Romania, SOS CARDIO - Atentie, risc cardiovascular!

“Suntem constienti de responsabilitatea pe care o avem si avem convingerea ca putem schimba in bine societatea in care traim”, declara Dr. Raed Arafat, Subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii, institutie care sustine campania.

Bolile cardiovasculare reprezinta, in prezent, principala cauza de mortalitate la nivel mondial. Romania ocupa locul 3 in lume, 62% din totalul deceselor fiind din cauza bolilor cardiovasculare. “Exista o nevoie acuta de informare. Oamenii trebuie sa inteleaga ca exista factori de risc cardiovascular. De unii dintre acestia sunt constienti, dar ii ignora, iar despre altii nici macar nu au aflat. Vizita la medic nu trebuie sa aibe loc numai in cazuri de urgenta, ci si pentru preventie”, explica Prof. Dr. Dan Gaita.

"Aplicarea masurilor de preventie ar avea cel mai mare impact in scaderea mortalitatii cardiovasculare, cu costuri foarte scazute pentru societate. Preventia cardiovasculara trebuie facuta la toate varstele. Avem mare nevoie de sprijinul mass-media", a declarat Prof. Dr. Dragos Vinereanu, Presedintele Comisiei de Cardiologie a Ministerului Sanatatii, si Secretar al Fundatiei Romane a Inimii.

Citește și:

De ce un Test al Cartonaselor”?

Campania isi doreste sa informeze populatia asupra factorilor de risc, insemnatatea lor si pasii de urmat. “Ne-am gandit cum am putea atrage atentia populatiei si ne-a venit ideea sa propunem un instrument pentru evaluarea riscului cardiovascular. Un instrument simplu si usor de inteles si folosit. Medicii au intrumentele lor speciale, dar pana la medic fiecare cetatean ar trebui sa isi poata evalua singur riscul. Asa am ajuns la Testul Cartonaselor de Risc. Au fost create zece cartonase, fiecare dintre ele reprezentand un factor de risc. Prin recunoasterea lor si cumulului mai multora, putem avea o idee despre riscul cardiovascular global”, declara Prof. Dr. Dan Gaita.

Testul Cartonaselor te ajuta sa afli mai multe despre factorii tai de risc si despre riscul tau de a dezvolta o boala cardiovasculara.

Citește și:

Testul Cartonaselor este usor de facut pe site-ul www.soscardio.ro sau sunand la linia telefonica gratuita, 0-800-070-777, unde un cadru medical ofera informatii despre factorii de risc si il ajuta pe cel care suna sa isi faca Testul Cartonaselor.

Medicii de familie primesc Campania ca pe un sprijin real. Preventia inseamna informare, interventie si evaluare periodica a eficientei.

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.